ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Begagnad bil - Bilfirmor som säljer begagnade bilar
Bilfirmor - Mer detaljer gällande bilfirmor och bilaffärer


Bilfirmor som säljer begagnade bilar

Bilfirmor som säljer begagnade bilar

Att köpa en begagnad bil på en bilfirma har sin tjusning men innebär också risker. Det finns många olika typer av bilfirmor som säljer begagnade bilar, allt från som enmans företag som säljer köper och säljer bilar som fritidsnöje till de stora bilföretagen och bilförsäljarna som har många bilhallar utspridda över landet.

De sorters bilformor som handlar med begagnade bilar är:

  • Stora bilfirmor som är återförsäljare av ett bilmärke som de säljer fabriksnya bilar av men säljer även begagnade inbytesbilar.
  • Bilfirmor som endast säljer riktigt exklusiva bilar av flera olika bilmärken. Dessa bilar kostar oftast en bit över en miljon.
  • Bilfirmor som enbart handlar med begagnade bilar av ett bilmärke.
  • Bilhandlare som köper och säljer bilar av alla märken och har en bilhall där bilarna visas upp.
  • Bilfirmor som försöker ge sken av att köpa och sälja bilar privat men som driver detta som företag.
  • Bilauktioner som säljer bilarna osedda via en nätauktion.
  • Privatpersoner som säljer sin begagnade bil.


Fördelar med att köpa en begagnad bil hos bilfirman

Begagnade bilar

Fördelen med att köpa en begagnad bil är betydligt billigare är att köpa en ny bil. Om du använder dig av en seriös bilfirma som säljer bilar med 6 månaders garanti kan du ändå känna att eventuellt dolda fel hinner upptäckas under tiden.

Om du inte kan så mycket om bilar själv ska du alltid ta med en vän eller kollega som gillar meka med och har vana av att köpa och sälja bilar. Detta kan bespara dig många och långa framtida diskussioner med bilfirman gällande vem som ska betala.

Nackdelar med att köpa begagnad bil

Att köpa en begagnad bil innebär alltid en risk. Bilen kan ha allvarliga fel och brister som du inte upptäcker innan köpet och dessa kan kosta dig mycket pengar. Ibland känner bilfirman till dessa fel men säljer inget men det kan även vara så att bilförsäljaren inte var medveten om bristerna. Detta få i slutändan konsekvenserna att ord står mot ord om bilen behöver servas eller repareras för dyra pengar.