ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Däck & Fälg - Bilfirmor med bildäck
Bilfirmor - Mer detaljer gällande bilfirmor och bilaffärer


Bilfirmor med bildäck

Bilfirmor

Däck och fälgar till bilen säljs dels av de stora bilfirmorna som säljer nya eller begagnade bilar men det finns även en kategori bilfirmor till som säljer däck & fälg. De bilfirmor som är specialiserade på däck och fälgar brukar benämnas gummiverkstäder, däckfirmor eller däckverkstäder.

På de flesta däckfirmor kan du få hjälp att laga ett trasigt däck eller att köpa ett däck för omgående leverans till din bil om du skulle råkat ut för en punktering. Detta under förutsättning att du har däck som har någorlunda standard storlek när det gäller bredd, tumstorlek och profilhöjd.Marknaden för däck

Bilfirmor

Marknaden för däck och fälgar till bilar är gigantisk. Det finns nära 1000 olika däck att köpa till din bil med olika dimensioner från 155 mm breda upp till 285 mm. Däcken är också anpassade till olika fälgdiameter som kan varieras från 13" upp till 21". Däcken kan också vara klassade med olika belastningskoder vilket innebär att de klarar olika tunga fordon.

Förutom däck till bilar finns det naturligtvis även däck till cyklar, elcyklar, mopeder, motorcyklar och husvagnar, husbilar och lastbilar.