ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ny bil - Bilfirmor som säljer nya bilar
Bilfirmor - Mer detaljer gällande bilfirmor och bilaffärer


Bilfirmor som säljer nya bilar

Nya bilar

Det finns en stort utbud av bilfirmor som säljer nya bilar. En bilfirma som säljer nya bilar är vanligtvis knuten till ett visst bilmärke eller en viss generalagent.

De flesta av bilfirmorna säljer även begagnade inbytesbilar av både de egna märket men även av andra bilmärken.Fördel med att köpa ny bil hos bilfirman

Fördel med att köpa ny bil hos bilfirman

Att köpa en ny bil på en bilfirma har många fördelar. Det uppenbara är att du får en bil som du inte behöver oroa dig för om den går sönder eller har dolda fel. Om du hittar några fel på din nyköpta bil den första tiden så står bilfirman för alla reparationer och utbyte av bildelarna.

Att köpa en ny bil innebär också att helförsäkring av bilen ingår, så kallad vangskadegaranti i normalt 3 år. Detta innebär att du sparar många tusenlappar i försäkringspremie. Andra fördelar med att köpa nya bilar på bilformor som är återförsäljare av ett bilmärke är t.ex. att du kan välja färg på lacken, typ av inredning och vilka tillbehör och funktioner som bilen ska vara utrustad med.

Nackdel med att köpa sprillans nya bilar på bilfirmor

Den enda nackdelen som finns när det gäller att köpa nya bilar på bilfirmorna är att värdeminskningen är som störst i början av en bils livslängd. En bil som kostar 250.000 kr tappar 20.000 kr i värde i samband med att du kör ut den ur bilaffären.