ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Biltvättar - Bilfirmor kan tvätta bilar
Bilfirmor - Mer detaljer gällande bilfirmor och bilaffärer


Biltvättar

Biltvättar

Alla bilfirmor kan tvätta bilar men det finns några som är helt inriktade på biltvättning. De flesta biltvättarna finns dock på bensinmackarna och bensinstationerna och då är automattvättar där bilen ställs och en tvättportal går över bilen med tvättborstar, högtryckstvättar, schmapoo och vaxning.

En typ av biltvättar som har vuxit i antal är den manuella biltvättarna där en elle flera personer tvättar bilen med borstar och trasor. Denna tvättmetod än mer skonsam för bilen eftersom de områden av bilen som behöver extra noggran tvätt får de som övriga delar tvättas normalt.

Det finns även några få tvätttunlar i Sverige där bilen körs in och utan handbromsen i. Därefter dras bilen fram genom de olika tvättstegen som både kan vara manuella och automatiska.Invändig rengöring av bilen

Bilen behöver även rengöras invändigt och detta sker normalt inte på en biltvätt utan vid bilrekonditionering eller på en bilvårdsfirma. Att tvätta bilklädseln när den sitter på med kemtvätt kräver rätt utrustning och kunskap om hur olika typer av smuts kan avlägsnas beroende på material.