ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bilskrotar & Bildemontering
Bilfirmor - Mer detaljer gällande bilfirmor och bilaffärer


Bildemontering och bilskrot

Bildemontering

De klassiska bilskrotarna där gamla bilar stod uppställda i långa rader eller låg i stora högar har istort sätt försvunnit. Bilfirmorna som tidigare var bilskrotar har blivit bildemonteringsanläggningar men målet att demontera bilarnaåteranvända funktionsdugliga delar och återvinna så mycket av bilen som möjligt.

Lagkrav världen över har ställts på biltillverkarna att 80, 85, 90% av bilen ska kunna återvinnas på ett eller annat sätt. Detta gäller alltifrån bildelar som dörrar, bagagelucka och stolar till att smälta mer metaller och plaster för att kunna gjuta nya detaljer.Bildelar på bilskroten

Bilskrot

Bilskrotarna och bildemonterarna säljer en stor del av den uttjänta bilen som begagnade bildelar som reservdelar. Detta kan vara katalysatorer, avgassystem eller bilbatterier.

Värdet på bildelarna som går att sälja i en 10 år gammal bil överstiger många gånger bilens värde. Om alla delarna i gammal bil kan säljas kan bilskroten få ut över 100.000 kr för bilen. Dock så är problemet att hitta köpare för alla bildelarna.